Cissi. Jakobstad. Positiv. Glad. Envis. Lojal. Lat. Ivrig. Betraktande. Reflekterande.

torsdag 13 september 2012

Krypa krypa

Wohoo! Lillälsklingen har börjat krypa! Igår tog han sina första tveksamma kryptag, och idag har han finslipat sin teknik så att han kan krypa längre och längre med stigande självsäkerhet.

Redan förra veckan så tog han ibland ett början till ett krypsteg och det verkade som att det var på gång, men i det skedet var det ännu lite för svårt för honom att koordinera händer och knän. Trots det trodde jag inte riktigt att han skulle få snaj på krypningen. Jag befarade att han inte alls skulle börja med det, och att han kanske i likhet med sin mor skulle ha detta med koordination som något som kräver lite extra ansträngning. Inte för att det spelar någon roll hur det blir med den saken.

Stolt är jag iallafall över hans skicklighet.

4 kommentarer:

  1. wohoo! Här ålas det mest, men jag har kommit på att det är det att vi har trägolv och det är så halt ( har inga mattor) På mattorna kryper lill-H nog. Sen är det ju också snabbare att dra sig framåt så till en viss del är det väl också det som gör att krypandet inte är så pop!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, lillkillen här kryper bäst och flest steg på den stora vardagsrumsmattan. På parkettgolvet går det uppenbarligen fortsättningsvis enklare och snabbare att dra sej fram.

      Radera