Cissi. Jakobstad. Positiv. Glad. Envis. Lojal. Lat. Ivrig. Betraktande. Reflekterande.

onsdag 31 oktober 2012

Stå i matstolen

Idag bjuder jag på två suddiga bilder av en bestämd liten kille vid middagsbordet. Han har numera, till sin moders förtvivlan, upptäckt förtjusningen med att stå i matstolen. 

Förtvivlan därför att han allt som oftast ser något viktigt på matbordet, varefter han stiger upp i sin stol och gör sig redo att ta ett steg ut i tomma intet bredvid den, för att nå saken på bordet. Höjdskillnaden mellan stolen och golvet bekommer honom inte.

Så för tillfället övar modern också på knopar, för att förhoppningsvis hitta någon snäll knop som skulle hålla den lille på plats i matstolen.


2 kommentarer:

  1. Vi har en vit matstol från Ikea ( spontanköp för en tia) och jag har varit så nöjd, så nöjd med den. Skulle köpa en Tripp Trapp, men nu märker jag att Ikea-stolen är bra för att den har bord ( = slipper klott på vår köksbord) och för att det inte går att ställa sig upp och stå i den. Åtminstone inte än- finns nämligen inget fotstöd i den.

    Då vi är hemma hos bekanta och Hilda lånar en Brio- eller Tripp Trapp-matstol står hon och gungar i dem. Då det är som värst...sen kommer jag hem och är helnöjd för att vi har en billig plaststol där hon bara kan sitta ;)

    Oj,vilken småt onödig kommentar igen, men ....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har samma matstol som reserv... men utan bord. Har funderat på att ta den i bruk för att få tillfälligt stopp på uppstigandet. Den har också bälte till :)

      Radera