Cissi. Jakobstad. Positiv. Glad. Envis. Lojal. Lat. Ivrig. Betraktande. Reflekterande.

tisdag 23 oktober 2012

Vad är det med täcken?

Varför är det så omöjligt för en liten kille på tio månader att sova under täcke? Det är nästan som om han har en inbyggd spark-reflex som aktiveras genast den förnimmer ett täcke mot benen.
Det spelar ingen roll om han sover i sin egen säng eller med oss i dubbelsängen. Allt som påminner om ett täcke ska sparkas av för att kunna sova riktigt bra. Är det bara mitt barn som har denna egenskap eller finns det också andra?

Egentligen är det ju inte ett problem. Kanske inte. Men gossens mor inbillar sig att han får kallt på natten om han tillbringar den liggandes bredvid eller ovanpå sitt sköna täcke.


4 kommentarer:

  1. Om det känns som någon tröst har våra två varit precis likadana...o de har inte frusit ihjäl och sover idag under täcket! Dock sov de med sockor på varje natt så länge kriget mot täcket pågick, eftersom deras moder misstänkte att man nog-kanske-ändå kan frysa ihjäl vid + 21 grader...jag menar, man vet ju aldrig!? :)

    SvaraRadera
  2. Jo, det är en tröst. Tack för den! Sockor har jag ännu inte tagit till, men oftast använder vi pyjamas med fot. Tack för tipset ;)

    SvaraRadera