Cissi. Jakobstad. Positiv. Glad. Envis. Lojal. Lat. Ivrig. Betraktande. Reflekterande.

lördag 5 januari 2013

Väntan

Det är inte min favorit sysselsättning att sitta och vänta på att en liten kille som sovit dåligt de senaste nätterna ska vakna. Inte direkt avkopplande så här en lördag kväll.

Nå, katten är ju med i alla fall.

Överraskning! Det kommer en "Sagan om ringen"-film på teve ikväll.  (Menat som ironi, har de inte visats non stop sedan Lucia?)

4 kommentarer:

  1. Oj nej! I feel you! Vi har haft två helt kassa nätter i sträck ( förra natten vaknade H kanske fem gånger, varav en då hon inte alls kunde somna om mellan 03-05) Jag vet inte om jag varit för lat och tänkt att allt ordnar sig ( sömnskolade henne aldrig då jag ett tag inte orkade göra det då jag bor ensam med henne och sen fixade det sig ganska automatiskt så att hon själv började sova bättre. )

    Nu verkar det som, eller jag är rädd att, det kommer att straffa sig...har en liten flicka som just inte kan somna om själv...eller så var det bara dessa två nätter... hoppas jag!

    Men den där känslan att just ha nattat henne, plockat undan allt och sedan kanske ta sig till soffan och slappna av - men inte kunna göra det för att man _vet_ att hon kommer att vakna. Känner igen den. Styrkekram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi är flera i samma båt. Ingen sömnskola här heller. Jag tror och hoppas att det ska ordna sig själv med tiden... Lite har jag börjat tvivla nu då behovet av närhet på natten har blivit större. Om det inte återgår till det vanliga om en vecka så får vi ta oas en ordentlig funderare på sömnskolning.

      Radera
    2. Jo så har jag också tänkt. Det brukar ( för oss) g i perioder- såhär horribelt har det int varit ( ikväll somnade hon 8 och har redan varit två ggr in till henne) Det som är svårt för mig är att jag int vet hur mycket det med tänderna påverkar- skyller halvt på dem nu... Funderar också på om hon tål mjölken som jag pikulite börjat med... Tusen frågor men inga svar...

      Radera
    3. Ja amen! Finns så mycket att skylla på. Jag tror vår sömnkris beror på förkylningen, kanske halsont, sen kan det såklart vara tänderna, eller det att han just tagit ett stort utvecklingssprång då han börjat gå och "prata"...

      Det finns tusen förklaringar men man vet inte om någon av dem är den riktiga. För det kan väl inte bara vara det att han inte KAN sova länge i sträck bara för att vi inte hållit någon kurs åt honom??

      Här dricks det vanlig, dock laktosfri mjölk. Av den orsaken att det är den mjölken vi normalt dricker här i familjen. Tycker att det går riktigt bra.

      Radera