Cissi. Jakobstad. Positiv. Glad. Envis. Lojal. Lat. Ivrig. Betraktande. Reflekterande.

måndag 4 februari 2013

Kakkajakt

En av de roligaste lekarna för den lille, är en lek för honom. Men för hans mamma är det inte bara roligt. Leken går till såhär:

Den som är ett år går, eller kryper omkring på vanlig upptäcksfärd. Sen hittar man någon riktigt liten grej, t.ex ett skräp, ett barr,  ett korn från kattsandlådan, matrester från någon random måltid för länge sen... Sen tar man det lilla kornet, söker upp sin mamma (eller pappa). Lägger skräpet i munnen, säger "kakka". Och gör sig beredd på att bli jagad.

Här kan föräldern med fördel säga "har du något i munnen?" eller "Nej, man får inte äta kakka, usch".

Sen kommer den roligaste delen av leken, för en stor del av tjusningen ligger i spänningen. Det är jättespännande att bli jagad och det är jääätteroligt då man blir fångad. Men inte lika roligt då föräldern tar bort skräpet ur munnen.

Så, den leken tipsar vi om här hos oss.

Oj, nämen! nu snör det igen! Tur att jag beslutat mej för att ta bilen till dagens träff.

4 kommentarer:

  1. Han har humor den killen :)
    mommo måst skratt...veit no att e int är såå roligt för mamma å pappa

    SvaraRadera
  2. Att bli jagad är nog det roligaste i livet just nu, tycker min lilla H här med :) men det är faktiskt så uppiggande för mamma med - det där skrattet, oj det där skrattet! <3

    Hilda brukar strax ta ut grejen och ge åt mig om jag frågar VAD har du i Munnen, men vi har våra andra kakkiga grejer här med....;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skrattet och glädjen över leken gör det svårt att vara bestämd och förklara att det faktiskt inte är okej att sätta kakka i munnen och rusa iväg hur som helst.

      Radera